1

Téma: Red Tongkat ali - použití

Příprava odvaru: 1 - 3 gramy na šálek 300ml, vaří se 10 minut.

Užívání v kapslích: Vhodné jsou kapsle vel. "0" nebo "00", jedna kapsle "0" pojme cca 450 - 500mg prášku, jedna kapsle "00" pojme cca 500mg prášku, užívá se 1 až 3 kapsle v jednom podání.

Užívání z čajové lžičky: Lze užít přímo půlku až celou čajovou lžičku v jednom podání, nechat chvíli působit v ústech se slinami s trochou teplé vody a poté zapít.

Rozmíchání v nápoji: Odměřené množství prášku (0,5g - 2g) se rozmíchá v oblíbeném nápoji a směs se vypije najednou nescezená. Prášek má mírně nahořklou a lehce dráždivou chuť.

Frekvence dávkování a délka užívání se volí dle individuální potřeby nebo protokolu.

Síla účinku: Rostlinné suroviny, jako právě tato, které se nepoužívají pro výrobu extraktů a prodávají se jako finální produkt ve formě zpracované organické sušiny jsou většinou kvalitní kultivary (dané genetikou, podnebím a řízeným procesem pěstování). Porovnávat sílu účinku takových organických prášků se sílou poměrových extraktů nemá příliš smysl, protože nám není známo, jakou potenci měla výchozí surovina, ze které se ten či onen poměrový extrakt vyráběl. Proto je třeba očekávaný efekt u organických prášků individuálně otestovat. Začíná se vždy na spodní hranici obecného doporučení dávkování. U šlechtěných kultivarů rostlin často postačují jen o něco málo vyšší objemy či dávky prášku zpracované organické sušiny k dosažení ekvivalentního účinku jako u některých poměrových extraktů vyrobených z nešlechtěných nebo divoce rostoucích rostlin.


Mletý kořen rostliny Stema tuberosa (Red Tongkat ali) patří v asijské medicíně do skupiny rostlin slengově nazývaných Tongkal ali, bohatých na látky podporující tvorbu testosteronu, svalové hmoty, zvyšujících libido a sexuální apetenci. Pro zvýšení nebo udržení účinku při vytvořené toleranci organismu u delšího úžívání jednoho typu Tongkat ali je ideální jednotlivé rostliny skupiny Tongkat ali po určitém období střídat nebo vzájemně kombinovat vytvářením poměrových směsí.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz