1

Téma: Echinacea 10:1 extrakt - použití a dávkování

Příklad užití volně sypaného extraktu:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení, nebo protokol, pak je možné v primární prevenci jako doplněk stravy užívat jednu zarovnanou čajovou lžičku s extraktem 1x denně. Ve fytoterapii při již nastalých obtížích se pak užívá 1 zarovnaná čajová lžička 2x až 3x denně, nejlépe společně s vitamínen C. Lze užít přímo, nechat chvíli působit v ústech a zapít teplou vodou nebo teplým čajem. Extrakt je také možné rozmíchat v troše čaje nebo teplé vody a směs vypít nescezenou. Pokud vlastníte ruční kapslovací strojek a baví vás domácí výroba kapslí, pak je možné extrakt naplnit do kapslí vel. "00". Jedna kapsle pojme cca 500mg extraktu.

Příklad užití Echinacea extraktu plněného v kapslích po 500mg:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, pak je možné v primární prevenci jako doplněk stravy užívat 1 kapsli 1x až 2x denně. Ve fytoterapii pro efektivní účinek při obtížích je možné užívat 2 - 3 kapsle 2x až 3x denně, nejlépe s vitamínem C.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz

2

Re: Echinacea 10:1 extrakt - použití a dávkování

Dobry den. Chtěl bych se zeptat zda rostlina echinacea opravdu tak pomaha na imunitu jak se o ni vsude píše. tady https://www.novirus.cz/echinacea/ píší že působí proti infekcím a dokáže potlačit nemoci. Má smysl ji nějakým způsobem užívat?

3

Re: Echinacea 10:1 extrakt - použití a dávkování

Dobrý den.
Echinacea je bylina původem ze severní ameriky. Domorodí indiáni ji používali převážně na hadí ušktnutí nebo pro podporu hojení ran. Obsažené látky totiž podporují činnost bílých krvinek. Podporuje tedy funkci imunitního systému a proto je pole jejího použití tak široké, od nachlazení, přes virové infekce až po bakteriální nemoci. Toxicita rostliny je nízká a lze ji tedy užívat i preventivně, čili nejen až při samotném průběhu některého onemocnění.

V současné době pandemie může být užitečná pro podporu imunitního systému.

V případě již propuklého virového nebo bakteriálního onemocnění lze pak léčbu podpořit užíváním Právenky latnaté, Pelyňku ročního a Kozince blanitého současně s vyššími dávkami vitamínu C.

Odkazy do e-shopu:

Echinacea:  https://www.vinaturae.cz/eshop/vyhledav … =echinacea

Právenka latnatá: https://www.vinaturae.cz/eshop/vyhledav … s=Právenka

Kozinec blanitý:   https://www.vinaturae.cz/eshop/vyhledav … ;s=Kozinec

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz