1

Téma: Xanthoparmelia scabrosa 12:1 extrakt - použití

Příklad užití extraktu 12:1 Xanthoparmelia scabrosa :
Jednorázově 1 hodinu před požadovaným účinkem se užívá 500mg až 1,5g extraktu v jednom podání. Pokud nemáte malou kapesní digitální váhu, můžete odměřit podle této pomůcky:
Dávka cca 500mg =  1 zarovnaná mocca kávová lžička s extraktem.
Dávka cca 1,5g = 1 zarovnaná čajová lžčka s extraktem.

Vhodné je si vlastní optimální dávku vyzkoušet experimentálně. Při testech se začíná testovat od nižších dávek (cca 500mg) a dle potřeby se může dávkování navýšit ( do cca 1,5g v jednom podání). 
Odměřená dávka extraktu se nechá chvíli působit v ústech s trochou teplé vody a pak se zapije též teplou vodou nebo teplým slabým čajem.

Příklad užití extraktu v kapslích po 500mg:
Začínejete nejprve s 1 kapslí v jednom podání, aby jste si otestovali vlastní citlivost na tuto bylinu. Rozhodující pro optimalní výši jedné dávky je také tělesná hmotnost. Účinek se dostavuje do 1 hodiny po podání, teprve potom můžete v případě potřeby dávku navýšit o jednu až dvě kapsle, pokud by byla dávka 1 kapsle nedostačující. 

Extrakt Xanthoparmelia scabrosa lze pro zvýšení účinku kombinovat s produkty Corynanthe yohimbe, Butea superba, Cnidium monnieri, Škornice šípolistá, Polyalthia bullata (Black Tongkat ali), Stema tuberosa (Red Tongkat ali), Pimpinella pruatjan (Purwoceng), Maral, Pfaffia paniculata, Clavohuaska, L-Arginine.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz