1

Téma: Cordyceps (Housenice čínská) extrakt - použití

Příklad užití volně váženého extraktu:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, obecně se pro užívání extraktu 4:1 Housenice čínské doporučuje 1 zarovnaná čajvá lžička s extraktem v prevenci 1x denně, ve fytoterapii 2x až 3x denně. Chuť extratu je celkem v pohodě, jemně nasládlá, takže pokud nepožadujete extrakt plněný v kapslích, není problém užívat prášek přímo a zapíjet teplou vodou nebo teplým čajem.

Příklad užití extraktu plněného do kapsí po 500mg:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, obecně se doporučuje pro užívání extraktu 4:1 Housenice čínské v kapslích po 500mg jedna až dvě kapsle v prevenci 1x denně, ve fytoterapii 2x až 3x denně.


Odborná literatura uvádí:
Cordyceps sinensis (Housenice čínská) se vyskytuje ve výšce cca 3500 metrů nad mořem v okolí Nepálu, provincie Sečchuan, Junan, Čingchaj a Tibetu. Housenice pochází z tradiční čínské medicíny. Do Evropy se dostala jako oblíbený adaptogen a lidé ji začali užívat pro posílení imunitního systému, při rekonvalescencích, detoxikacích, ke zlepšení prokrvení oranismu, schopnosti odolávat únavě a kyslíkovému dluhu. Někteří uživatelé pociťují zlepšení psychického a fyzického výkonu. Je užívána jako tonikum podobně jako Ženšen pravý nebo Ashwagandha. Více informací k účinkům Housenice čínské hledejte v odborné literatuře, na Internetu nebo v Herbáři.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz