1

Téma: Eleuterokok extrakt (eleutherosides) - použití

Příklad užití volně sypaného extraktu:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, obecným doporučením pro užívání extraktu Eleuterokoku  (eleutherosides <0,8%) je 400mg - 600mg v jedné dávce 1x až 2x denně. Pro rychlé a jednoduché odměření dávky extraktu můžete použít klasickou mocca kávovou lžičku. Jedna zarovnaná mocca kávová lžička s extraktem je jedna dávka cca 500mg - 600mg. Vhodné je při takovém způsobu užití zapíjet teplou vodou.

Příklad užití extraktu v plněných kapslích 400mg:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, lze užívat 1 kapsli 1x až 2x denně jako doplněk stravy. Ve fytoterapii je možné užívat 1 až 2 kapsle 2x až 3x denně. Kapsle 400mg jsou vhodné pro uživatele o tělesné hmotnosti do 75 kg.


Příklad užití extraktu v plněných kapslích po 600mg:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, lze užívat 1 kapsli 1x až 2x denně jako doplněk stravy. Ve fytoterapii je možné užívat 1 až 2 kapsle 2x až 3x denně. Kapsle 600mg jsou vhodné pro uživatele o tělesné hmotnosti nad 75 kg.


Odborné zdroje uvádějí:
Eleuterokok ostnitý (Čertův kořen) je bylina původem z dálného východu. Patří mezi adaptogeny a je v lidové medicíně užíván od nepaměti. V současné době i jako náhrada za dražší Ženšen pravý. Má obdobné adaptogenní účinky jako ženšen. Hlavními účinnými látkami jsou glykosidy eleuterosidy, kterých bylo izolováno vice než 12. Dále obsahuje steriny, pryskyřice, saponiny, flavonoidy, polysacharidy a významný je také obsah minerálů draslíku, fosforu a vápníku. V kořeni najdeme i nenasycené mastné kyseliny, třísloviny a deriváty kumarinu. Z Eleuterokoku se využívá převážně kořen, avšak v tradiční lidové medicíně se využívala celá rostlina. V Evropě je Eleuterokok užívaný především studenty a sportovci jako bezpečný podpůrný prostředek.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz