1

Téma: Gotu Kola 20:1 extrakt - použití

Příklad užití volně sypaného extraktu:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, užívat lze tímto způsobem. Jako doplněk stravy v prevenci 1 zarovnanou čajovou lžičku s extraktem 20:1 Gotu kola 1x denně.  V náročnějším období adaptace nebo učení 2x denně. 

Příklad užití plněných kapslí 600mg:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, užívat lze jako doplněk stravy v prevenci 1 až 2 kapsle 600mg s extraktem 20:1 Gotu kola 1x denně. V náročnějším období adaptace nebo učení 1 kapsli 3x denně nebo 1 až 2 kapsle 2x denně. 

Komplementární produkty:
Brahmi, Guarana, Schizandra čínská, Ashwagandha, Eleuterokok, Ženšen pravý, Šišák bajkalský


Odborné zdroje uvádějí:
Gotu kola, čili Pupečník asijský (Centella asiatica) roste v tropických bažinatých oblastech. V lidové medicíně jsou od nepaměti užívany listy rostliny, ze kterých se připravují převážně odvary. Dnes jsou z listů průmyslově vyráběné koncentrované suché výtažky. Dříve se listy macerovaly v alkoholu pro výrobu tinktury. Listy obsahují mnoho účinných složek jako jsou triterpeny, zvláště pak asiatikosidy. V Thajsku se z listů připravuje odvar, který se popíjí na místo odpoledního čaje. Místní obyvatelé věří, že  posiluje mentální sílu a dodává energii na zbývající část dne. V Evropě toto máme podobné s tradiční kávou.  Tuto stimulační vlastnost byliny oceňují zvláště lidé, kteří jsou citlivý na kofein a mohou tak v Gotu kola nalézt alternativu posilujícího nápoje na místo kávy nebo čaje. Z důvodu nutné cenzury textů dle současně platných evropských nařízení hledejte prosím další informace o použití Gotu Kola v tradiční lidové medicíně v externích herbářích, v knihách nebo na Internetu.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz