1

Téma: Sceletium tortuosum (kanna) sušené fermentované - použití

Příklad užití drtě Kanny:
Drcená fermentovaná Kanna je obvykle užívána jako vykuřovadlo nebo ve směsi s nějakým čajem. Pro jeden výluh obvykle postačuje 200mg - 500mg sušiny drtě nebo mletého prášku. Může se namíchat s čajem, mátou, citronovou trávou nebo jinou bylinkou. Oblíbené jsou také relaxační odvary směsi Kanny s Mitragynou speciosou. Poté se výluh scedí a popíjí po doušcích. Lze dosladit medem nebo ovocným sirupem. Kanna se užívá 1x max. 2x denně, ráno a večer nebo dle potřeby. Pokud se vyskytuje při užívání denní malátnost, je vhodnější Sceletium užívat večer před spaním nebo snížit dávku. Drť fermentované Kanny je také oblíbená u kuřáků, kteří ji pro zlepšení nálady kouří ve směsi s tabákem. Sceletium tortuosum by se nemělo užívat na prázdný žaludek.

Příklad užití mletého prášku Kanny:
Pro jednu dávku postačuje 200 - 500mg mleté Kanny. Orientačně lze dávkovat klasickou mocca kávovou lžičkou. Půlka zarovnané mocca lžičky postačuje. Zapíjí se teplou vodou.

Příklad užití mechanického extraktu Kanny v plněných kapslích 150mg :
První tři dny se užívá se 1 kapsle na večer. Pokud bylina nezpůsobuje malátnost, může se od čtvrtého dne pokračovat s užíváním 1 kapsle každé ráno po jídle. V případě, že do 7 dnů nedojde ke zlepšení stavu, můžete zkusit upravit frekvenci dávkování na 1 kapsli ráno a večer. Pokud by ani po dalším týdnu nedocházelo ke zlepšení stavu a lepšímu spánku, určitě navštivte lékaře.

Komplementární produkty: Mucuna pruriens, Mučenka pletní, Piper methysticum, Piper betle, Lactuca virosa, Čekanka obecná, Kozlík lékařský, Mitragyna speciosa, Chmel otáčivý atd.

Podobné s: Třezalka tečkovaná, Groffonia simplicifolia

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz