1

Téma: Mucuna pruriens - prášek mletých semen (dávkování)

Dávkování mletých fazolí je třeba individuálně vyzkoušet. Organický prášek působí synergicky, čili poněkud odlišně než extrakty Mukuny nebo čistý izolát L-Dopa.

Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, můžete začít s dávkami okolo 1 gramu v jedné dávce organického prášku Mucuna pruriens.
Pokud budete chtít prášek užívat jako volně sypaný - nekapslovaný, k dávkování můžete použít klasickou čajovou lžičku.
1 zarovnaná čajová lžička s práškem odpovídá dávce kolem 1,2 gramu. Zapíjejte teplou vodou nebo teplým čajem.

Mucuna pruriens prášek plněný v kapslích po 800mg pak lze dávkovat 1 až 2 kapsle v jedné dávce. Nejprve ale vyzkoušejte dávku 1 kapsle a teprve podle testu účinku případně dávku zvyšte na 2 kapsle v jedné dávce.

Frekvenci dávkování je třeba určit podle toho, jak dlouho vám bude jedna dávka působit. Může to být 2x denně, ale někdy i 4x denně.

Dávkování je u bylin a extraktů v množství a frekvenci přísně individuální záležitost. Toto je třeba osobně vyzkoušet, načerpat informace z důvěryhodných zdrojů nebo se poradit s odborníkem na daný problém. Účinné dávky jsou závislé na více faktorech, jako je optimálně zvolené jednorázové množství byliny nebo extraktu na danou tělesnou hmotnost, aktuální zdravotní stav či hloubka zdravotních potíží, životospráva, užívání léčiv či jiných bylin nebo potravinových doplňků a vitamínů, celkový životní styl atd.

Zlatým pravidlem při dávkování bylin a extraktů obecně, pokud nemáte žádné doporučení od odborníka, že se vždy začíná od menších dávek, které se dle potřeby a účinku zvyšují s frekvencí užívání. První den jen testovací dávka (kvůli možné alergii či jiné nežádoucí reakci organismu) tj. 1x denně 1 odměrka. Pokud není alergická reakce, dávkování se upraví podle obecného doporučení nebo podle rady odborníka na daný problém.

Pro účinnou fytoterapii je rozhodujícím faktorem pravidelnost a dostatečně dlouhá doba aplikace.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz