1

Téma: Xanthoparmelia scabrosa (piperazine 35%) extrakt

Piperazin se přirozeně vyskytuje v lišejníku rodu Xanthoparmelia scabrosa. Xanthoparmelia scabrosa (piperazin 35%) patří mezi nejsilnější standardizovaný extrakt lišejníku s vysokým obsahem piperazinu. Standardizované extrakty Xanthoparmelia scabrosa s vyšším obsahem piperazinu mají obvykle světle fialovou, narůžovělou, světle žlutou nebo žlutohnědou barvu. Typickou vlastností je u standardizovaných extraktů s vyšším obsahem piperazinu nebo izolátů piperazinu  amoniakový odér a zásaditost pH 10 - 12.
Poměrové "natural extrakty" 4:1, 12:1, 20:1  Xanthoparmelia scabrosa s nižším obsahem piperazinu jsou spíše hnědé barvy a pH v rozsahu 7,5 - 8.

Piperazin v doplňcích stravy:
V USA lze zakoupit humání doplňky stravy obsahující výtažek Xanthoparmelia scabrosa (piperazine 35%) v kapslích na podporu erekce. Obsahem kapsle je obvykle 100mg Xanthoparmelia scabrosa (35% piperazine). Pokud tedy konvenční doplněk stravy obsahuje jen 100mg extraktu v jedné kapsli, bude třeba pro jednu dávku funkčního fytoterapeutika počítat s vyšším množstvím extraktu. Na některých fórech v AJ se uvádí funkční dávky  extraktu Xanthoparmelia scabrosa (35% piperazin) mezi 500mg - 1,5g v jednom podání. Funkční dávky na podporu erekce je nutné individuálně vyzkoušet. Uvedená informace slouží jako hmotnostní rozmezí pro návrh bezpečných jednorázových dávek. Níže se dočtete, že pro aplikace odčervení se užívají dávky 3,5g piperazinu hexahydrát za den nebo 65mg piperazinu hexahydrát na 1kg tělesné hmotnosti. Kromě mnoha jiných faktorů, které se týkají užití piperazinu na podporu erekce, záleží také na aktuální kondici a citlivosti organismu.

Příklad pro přípravu aplikačního roztoku:
Pro regulaci pH extraktu na optimální hodnotu pH 6 - 8 lze užít šťávu z citrónu nebo potravinářskou kyselinu citronovou a vše smíchat v malém množství vody. Někteří uživatelé optimalizaci pH vůbec neřeší a odměřené množství extraktu pouze zapíjí kyselým nápojem nebo ovocným džusem. Pokud nemáte pH indikátory a nechce se vám dlouze laborovat s optimalizací pH, postačuje odměřené množství extraktu 500mg - 800mg  rozpustit v malém množství teplé vody ( např. 5ml - 10ml) a přidat 20 - 25 kapek šťávy z citronu nebo špetku krystalků kyseliny citronové a řádně zamíchat.

Překlad popisu doplňku stravy Xanthoparmelia scabrosa (piperazine 35%) 100mg kapsle z jednoho brazilského e-shopu:
Mnoho mužů na celém světě by chtělo zlepšit svůj sexuální výkon. Nedostatek sexuálního sebevědomí, nespolehlivá erekce a nedostatek sexuální touhy mohou zničit to, co by mohlo a mělo být úspěšným milostným životem. Po mnoha bádáních byl objeven lišejník Xanthoparmelia scabrosa.
Mechanismus působení extraktu Xanthoparmelia scabrosa má vyvolat mírnou svalovou relaxaci, dilataci tepen, čímž může napomoci zvýšit příliv krve do penisu. Působí proto ke zlepšení erektilní funkce, což vede k přirozené reakci na sexuální stimulaci.
Fyziologický mechanismus zodpovědný za erekci penisu zahrnuje uvolňování oxidu dusnatého do corpora cavernosa během sexuální stimulace. Oxid dusnatý aktivuje enzym guanylátcyklázu, který zase vyvolává zvýšení hladin cyklického guanosin monofosfátu (cGMP), čímž vytváří relaxaci hladkého svalstva corpora cavernosum, což umožňuje průtok krve. Xanthoparmelia je přírodní inhibitor PDE-5. Sexuální stimulace je nezbytná k vyvolání jejích příznivých farmakologických účinků. S inhibitory PDE-5 je dosaženo pevnější a delší erekce.


Piperazin jako antiparazitikum:
Aplikace piperazinu je možné používat pro odčervení zvířat i lidí.

Odborné weby u piperazinu hexahydrát u aplikací pro odčervení uvádějí:
Škrkavky - Dospělí a dospívající - celkem 3,5 gramu během 1 dne denně po dobu dvou dnů v řadě za sebou. Aplikace se zopakuje opět za jeden týden. Obecně je obvyklá dávka 75 mg na kilogram tělesné hmotnosti.
Roupy - Dávka závisí na tělesné hmotnosti. Obvyklá dávka je však 65 mg (hexahydrát piperazinu) na kilogram tělesné hmotnosti za den. Aplikuje se po dobu sedmi dnů v řadě. Pak týden přestávka a další týden kůru opakovat.

Bezpečnostní informace:
- Specifický odér amoniaku může při vdechování vyvolat příznaky alergie, astmatu nebo dýchací potíže.
- Při dlouhodobém kontaktním působení dráždí kůži a sliznice.
- Vyvarujte se zasažení oči, může trvale poškodit zrak!
- U citlivých osob může vyvolat alergickou kožní reakci.
- Ukládejte mimo dosah dětí!
- Nemanipulujte se surovinou u otevřeného ohně!

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz