1

Téma: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Organický prášek kořene lze užívat přímo z čajové lžičky a zapíjet teplou vodou. Jedna zarovnaná čajová lžička s práškem kořene se užívá 1x až 2x denně, podle potíží, potřeby nebo dle doporučení fytoterapeuta. Z kořenového prášku je možné připravit také odvar nebo lihovou tinkturu.

Odvar:
Pro jeden šálek 300ml odvaru bude potřeba 1 čajová lžička prášku kořene. Nasypte odměřené množství prášku do hrnce se studenou vodou (cca 350ml vody) , zamíchejte, směs uveďte do varu, nechte povařit na mírném ohřevu asi 5 minut. Poté na 10 minut odstavte a poté přeceďte. Odvar je poměrně hořký, je možné  dosladit medem.

Tinktura:
Na přípravu 500ml lihové tinktury budete potřebovat 0,5l vodky nebo 40% konzumního lihu. Ve vhodné zavařovačce smíchejte vodku nebo líh s 50g - 80g kořenového prášku Coleus forskohlii, sklenici uzavřete a nechte na teplém a tmavém místě minimálně 14 dnů (nejlépe 1 měsíc) macerovat. Během této doby sklenici občas protřepejte. Po uplynutí doby macerace obsah sklenice přeceďte přes nylonovou punčochu a máte hotovou tinkturu. Tinktura ve tmavé uzavíratelné láhvi (například od Vincentky) nebo sklenici, uskladněné v lednici, vydrží několik let. Bylinné tinktury nikdy neuchovávejte v plastových nádobách!

Plněné kapsle:
Pokud se rozhodnete kořenový prášek Coleus forskohlii plnit do kapslí, vhodné jsou kapsle velikosti 00 nebo 000. Do jedné kapsle velikosti 00 naplníte asi 500mg prášku, do jedné kapsle 000 je možné naplnit až 800mg prášku.



Prášek kořene Coleus forskohlii z indie můžete zakoupit zde: https://www.vinaturae.cz/eshop/suroviny … baleni-25g

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz

2

Re: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Tinktura...
- mám zhotovenu tinkturu z 65 g prášku a 0,5 l vodky. Jen netuším jak dávkovat, jaké množství. Prosím o radu. Díky. Cigi

3

Re: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Zdravím cigi75 smile

podle uvedeného poměru macerace bych volil 6 - 8 ml tinktury pro jednu dávku. Odpovídá tomu jedna plná polévková lžíce s tinkturou.

Tato dávka pak odpovídá množství látek obsažených v cca 1 gramu samotného prášku Coleus.
Stačí tak? wink
Přeji hezký den

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz

4

Re: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Zdravím Vás a děkuji..., ano, stačí takto. stručně a jasně smile...