1 Naposledy upravil: Homo Alchemicus (14.07.2014 03:01:11)

Téma: Přírodní antibiotikum, antivirotikum, Právenka latnatá na nachlazení

V současné době již začíná být aktuální problém s nadužíváním antibiotik. Ty ale nejsou vůbec potřeba na banální zdravotní potíže, se kterými by si naše imunita poradila sama. A aby to šlo ještě lépe, můžeme naší imunitě pomoct například ayurvédskou bylinkou Právenkou latnatou. Ta dokáže eliminovat běžná nachlazení, bolesti v krku a některé typy viróz docela rychle a účinně poléčit, a to bez vedlejších účinků.

Pokud se chystáte na letní dovolenou do cizích krajin, pak může posloužit i preventivně před tělu zatím neznámými typy bakterií. Takto se Právenka latnatá může užívat 1x denně 3 dny před odletem, pak po celou dobu pobytu v cizí destinaci a dále pak 3 dny po příletu domů. Můžete tak výrazně snížit riziko rozvoje bakteriálního onemocnění a pokažené dovolené.

Co je Právenka latnatá?

Andrographis paniculata (Právenka latnatá) je bylina z rodiny Acanthaceae, jejíž domovem je Indie a Srí Lanka. Dorůstá výšky až 110 cm, má štíhlý stonek tmavě zelené barvy, listy mají velikost 8 cm na délku a 2,5 cm na šířku. Malé květy rostou v trsech. Plodem jsou tobolky asi 2 cm dlouhé  a několik milimetrů široké. Po dozrání obsahují malá, žlutohnědá semínka. Její pěstování a kultivace je rozšířena zvláště v jižní a jihovýchodní Asii. Daří se jí na vlhkých a zastíněných místech.

Její užívání v lidové medicíně bylo hojné zvláště před objevem antibiotik, které Právenka latnatá nahrazovala. Užívanou částí rostliny  pro léčebné účely jsou povětšinou listy a kořeny. Dnes je oblíbené a také i velmi pohodlné užívání standardizovaných farmaceutických extraktů z listů Právenky latnaté, a to zvlášť proto, že je možné určit požadovanou dávku účinného Andrographolide. Bylina se vyznačuje velmi hořkou chutí, která po požití ještě dlouho přetrvává v ústech. Užívání Právenky latnaté pochází z Ayurvédy. Rostlinný extrakt vykazuje antityphoidní, antimykotickou, hepatoprotektivní, antibiotickou, antimalariickou, antihepatitidní, antithrombogenickou, antipyretickou a protizánětlivou aktivitu. Všechny tyto účinky lze shrnout jako jako univerzální, širokospektrální přírodní antibiotikum. Kromě uvedeného bylina působí jako imunostimulační agent. Též pomáhá při zánětlivých onemocněních a virových infekcích při nachlazení a zápalech plic. Současné klinické studie zkoumají vliv Právenky latnaté na protinádorovou činnost a zastavení rakovinového bujení. Výsledky se zdají být velmi slibné. Andrographolide je hlavní účinnou složkou, která je extrahována z listů rostliny. Jedná se o bicyklický diterpenový lakton.

Objednat a vyzkoušet lze přímo zde:
https://www.vinaturae.cz/eshop/vyhledav … s=pravenka

Můžete si vybrat mletou bylinku na čaj nebo extrakt do kapslí, záleží na tom, co vám více vyhovuje.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz