1 Naposledy upravil: Homo Alchemicus (31.10.2014 15:29:02)

Téma: Citrus aurantium extrakt (synefrin) - použití a dávkování

Příklad užití volně sypaného extraktu 4:1:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, obecné doporučení pro užití extraktu 4:1 Citrus aurantium je při podpoře hubnutí a pro zvýšení energetického potenciálu jako doplněk stravy, jedna zarovnaná čajová lžička 1x až 2x denně ráno a odpoledne.
V bodybuildingu pro aktivaci organismu a efektivní zvýšení termogeneze před cvičením a pohybem, 2 zarovnané čajové lžičky extraktem 4:1 Citrus aurantium jednu hodinu před pohybovou aktivitou. Velice efektivní kombinace dosáhnete s Guaranou (kofeinem), extraktem Vrby bílé (salicinem) a vitamínem C.


Příklad užití extraktu 4:1 v plněných kapslích po 600mg:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, obecné doporučení pro užití extraktu 4:1 Citrus aurantium v plněných kapslích po 600mg:
- Jako doplněk stravy lze užívat 1 kapsli 2x až 3x denně nebo 2 kapsle 1x až 2x denně
- Pro podporu termogneze je možné užít 2 až 3 kapsle v jedné dávce před pohybovou aktivitou. Velice účinné kombinace dosáhnete s Guaranou (kofeinem), extraktem Vrby bílé (salicinem) a vitamínem C.


Příklad užití volně sypaného extraktu (8% synefrin):
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, obecné doporučení pro užití extraktu Citrus aurantium (8% synefrin) je při podpoře hubnutí a pro zvýšení energetického potenciálu jako doplněk stravy, jedna zarovnaná mocca kávová lžička 1x, maximálně 2x denně ráno a odpoledne.
V bodybuildingu pro aktivaci organismu a efektivní zvýšení termogeneze před cvičením a pohybem, 2 zarovnané mocca kávové lžičky extraktem Citrus aurantium (8% synefrin) jednu hodinu před pohybovou aktivitou. Velice efektivní kombinace dosáhnete s Guaranou (kofeinem), extraktem Vrby bílé (salicinem) a vitamínem C. Synefrin způsobuje zvýšení pocení.


Příklad užití extraktu (8% synefrin) v plněných kapslích po 600mg:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, obecné vodítko pro užívání extraktu Citrus aurantium (8% synefrin) je 1 kapsle 1x až 2x denně ráno a odpoledne nebo 1 - 2 kapsle 1 hodinu před pohybovou aktivitou. Pro efektivní termogenezi se synefrin užívá v kombinaci s Guaranou nebo extraktem Guarany (kofeinem) a extraktem Vrby bílé (salicinem), případně také vitamínem C.




Odborná literatura uvádí:
Synefrin je alkaloid vyskytující se v oplodí rostliny Citrus aurantium. Citrus aurantium (pomerančovník hořký, dále známý jako hořký pomeranč) je ovoce z tradiční čínské medicíny pod názvem zhi-shi. Oplodí obsahuje několik látek, jako jsou synefrin, n-methyltyramin, tyramin, hordenine a octopamin. Synefrin známý také pod názvem symphatol anebo oxedrin.Tato látka je strukturálně blízkou adrenalinu.

Na trhu je celá řada extraktů z oplodí hořkých pomerančů s různým obsahem synefrinu. Synefrin je užíván při podpoře hubnutí a v bodybuildingu jako prostředek pro zvýšení termogeneze (tj. výraznější přeměnu uložené energie na teplo) a stimulaci organismu. Synefrin je ve sportu "zatím" zcela legální stimulant a relativně bezpečná náhrada za efedrin.

Pokud jde o extrakty Citrus aurantium, není extrakt jako extrakt:
Z empirických zkušeností uživatelů se nejlépe, co se stimulačního a termogenního účinku týká, osvědčily extrakty s obsahem synefrinu do 10%. Obsah synefrinu v extraktu je sice nízký, tím pádem se zvyšuje spotřeba extraktu pro jednorázové dávky, ovšem u těchto slabších extraktů je dosahováno velmi efektivního účinku stimulace a termogeneze. Zřejmě je to způsobeno synergií účinku s ostatními látkami (n-methyltyramin, tyramin, hordenin a octopamin), které oplodí hořkých pomerančů obsahuje.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz