1

Téma: Pimpinella pruatjan - použití

Odborné články uvádí: Jako afrodiziakum se Purwaceng užíval již před mnoha tisíci lety pro zvýšení sexuální touhy. Vědecký výzkum rostliny však začal až v současnosti. V Asii je Purwaceng přezdíván jako "indonéská viagra". V tradiční medicíně lze užít celou rostlinu, avšak většinou se užívá pouze kořen, jelikož obsahuje nejpočetnější množství aktivních látek. Kromě afrodisiakálních vlastností má kořen Purwacengu také močopudné působení, tonizující a stimulační vlastnosti kořene mohou zlepšit nebo zvýšit fyzickou výdrž díky lepšímu prokrvení a podpory krevního oběhu. Kořen Purwacengu obsahuje také látky, jejichž syntetické deriváty jsou v současné moderní medicíně užívané jako antibakteriální, antimykotické a protinádorové léky. Purwaceng může zvýšit sexuální apetit, pomáhá zvyšovat hladinu testosteronu, pomáhá ke zvýšení počtu spermií, působí jako tonikum na prostatu. Pomáhá prohřívat tělo a svaly stimulací krevního oběhu, pomáhá prohřívat studené končetiny, zlepšuje prokrvení topořivých tělísek, při dlouhoobém užívání zlepšuje průběh močení při potížích s prostatou, může pomáhat při bolestech svalů na nohou z nedostatečného prokrvení, přispívá k prevenci proti rakovině, pomáhá při bakteriálních a plísňových onemocněních jako doplňková fytoterapie. Chuť mletého kořene je příjemně nasládlá a jemně pikantní.

Příprava odvaru: 1 - 3 gramy na šálek 300ml, vaří se 10 minut. Odvarem si zajistíte dodatečnou sterilizaci produktu.

Užívání v kapslích: Vhodné kapsle vel. "00", jedna kapsle pojme cca 400 - 500mg prášku kořene, užívají se 1 až 3 kapsle v jednom podání. Pro každodenní užívání se dávkuje 1 - 3 kapsle 1x denně.  Purwaceng lze užívat také jen příležitostně jako afrodisiakum. V tomto případě je možné užít 2 - 4 kapsle najednou v jedné dávce 1x až 2x denně den předem a v den požadovaného účinku.

Užívání z čajové lžičky: Užívá se zarovnaná čajová lžička (cca 1,5g)  v jednom podání. Pro získání nejvyššího účinku z podané dávky je vhodné nechat chvíli působit prášek kořene v ústech se slinami a s trochou teplé vody a poté teprve zapít.

Jako nápoj: Odměřené množství prášku (0,5g - 2g) se rozmíchá v oblíbeném nápoji a směs se vypije najednou nescezená. Tradičně se připravuje ve směsi s kávou nebo se rozmíchá v troše teplého mléka. Prášek je mírně pikantní nasládlé chuti.

Frekvence dávkování a délka užívání se volí dle individuální potřeby nebo protokolu. Pro posouzení pozitivních účinků Purwacengu  je vhodné pravidelné užívání dávek od 0,5g - 2g nejlépe 1x denně ráno nebo v poledne po dobu minimálně  7 - 15 dnů. Purwaceng lze užívat také jen příležitostně jako afrodisiakum. V tomto případě je možné užít 1 čajovou lžičku s práškem kořene najednou v jedné dávce 1x až 2x denně den předem a v den požadovaného účinku.

Jinak se celková doba užívání nebo délka kůry volí dle individuální potřeby, zdravotních potíží nebo protokolu. Pro posouzení pozitivních účinků Purwacengu je vhodné pravidelné užívání 1 - 3 kapslí 1x denně ráno nebo v poledne po dobu minimálně 7 - 15 dnů.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz