1

Téma: Zlatobýl obecný 4:1 exrakt - použití

Celospektrální 4:1 extrakt Celíku zlatobýlu je prášková bylinná surovina, která při srovnání stejného objemu s mletou práškovou herbou Celíku zlatobýlu má přibližně 4x vyšší koncentraci všech účinných složek. Pokud tímto extraktem nahradíte doposud užívanou sušenou herbu Celíku zlatobýlu, pak je třeba toto vzít v úvahu a dávky upravit na jednu čtvrtinu původního objemu sušené herby.

Srovnání pro snadnější orientaci: Pokud jste připravovali odvar např. ze dvou polévkových lžic organické sušiny, pak u tohoto extraktu je ekvivalentní dávkou cca 1 zarovnaná čajová lžíčka s páškovým extraktem.

Příklad užití: Jako u všech 4:1 extraktů je také extrakt Celík zlatobýl vhodný pro plnění do kapslí vel. 00, pro přímé užití z čajové lžičky nebo odměrky pro přímé užití prášku a zapití teplou vodou, Pokud nemáte doporučení, pak jako doplněk stravy postačuje 1 zarovnaná čajová lžička 1x denně. V případě intenzivní fytoterapie na určité zdravotní potíže 2x nebo 3x denně.

Příklad užití extraktu plněného do kapsí po 500mg:
Pokud není doporučeno jinak, užívá se jako doplněk stravy 1 až 2 kapsle 1x denně. V případě cílené fytoterapie se užívá 1-2 kapsle 2x až 3x denně.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz