1

Téma: Avea sativa (Oves setý) 10:1 extrakt - příklad použití

Příklad užití volně sypaného extraktu:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení nebo protokol, extrakt 10:1 Avena sativa můžete užívat přímo z čajové lžičky. Jedna zarovnaná čajová lžička s extraktem =  1 dávka. Může se užít přímo a zapít teplou vodou nebo teplý čajem. Extrakt je chuťově příjemný a je možné jej rozpustit v mléce např. při přípravě oblíbeného kakaového nápoje nebo v jiném výživovém doplňku.

Příklad užití extraktu v plněných kapslích po 600mg:
Pokud není doporučeno jinak, nebo nemáte vlastní řešení, užívá se jako doplněk stravy 1 kapsle 1x až 2x denně. Ve fytoterapii lze užít 2 kapsle najednou, frekvence dávkování dle důvodu užívání nebo potíží, obvykle 1x až 3x denně.



Doporučuje se užívat v kontinuální kůře, pravidelně a denně alespoň 2 měsíce, aby jste mohli posoudit účinek. K tomuto účelu je výhodné zakoupit balení 100g, které Vám při pravidelném denním užívání vydrží 100 dnů při dávkách 1g denně nebo 50 dnů při dávkách 2g denně rozložených do dvou denních dávek po 1 gramu. Extrakt Ovse setého je také velmi populární v bodybuildingu ve výživových doplňcích nebo jako přísada do afrodisiak jak pro muže tak pro ženy. Vhodné je užívání pro muže s Kotvičníkem zemním, pro ženy s Andělikou čínskou nebo dalšími bylinami či extrakty, které mají blahodárný vliv na hormonální systém, plodnost a celkový zdravotní a psychický stav.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz