1 Naposledy upravil: Homo Alchemicus (31.10.2013 08:21:36)

Téma: Cnidium monnieri 10:1 extrakt - použití

Příklad užití volně sypaného extraktu:
Jako afrodisiakum se Cnidium monnieri 10:1 extrakt aplikuje pouze příležitostně podle potřeby. Jedna zarovnaná mocca kávová lžička s extraktem v jednom podání jednu hodinu před požadovaným účinkem.  Pokud bude afrodisiakální účinek slabý, je možné užít najednou až 2 dávky - 2 zarovnané mocca kávové lžičky s extrakem 1 hodinu před požadovaným účinkem. Potřebné účinné množství extraktu je třeba individuálně vyzkoušet a je rozumné poprvé začínat na dolní hranicí doporučované dávky. Účinek nastupuje pozvolna a s proměnlivou intenzitou přetrvává 4 - 6 hodin.  Ve fytoterapii se užívá 1 dávka 1x až 2x denně.

Příklad užití extraktu plněného do kapslí po 600mg:
Pokud nemáte jiné doporučení, vlastní návrh nebo protokol, užívá se podle druhu zdravotních obtíží. Obvykle 1 kapsle 1x až 2x denně. V případě užití jako afrodisiaka pak 1 až 2 kapsle 1 hodinu před požadovaným účinkem.

O rostlině:
Cnidium monnieri je rostlina pocházející z tradiční čínské medicíny, kde je známá pod názvem She Chuang Zi. V češtině je nazývána jako Knidium. První zmíňky o jejím používání v tradiční čínské medicíně jsou 2000 let staré. Používala se tradičně v kombinaci s jinými bylinami  především k léčbě kožních onemocnění (svědění, kožní alergie) nebo k posílení kostí.  Velmi rychle si tato rostlina našla také popularitu jako účinné afrodiziakum jak pro muže, tak i pro ženy. Aktivní složkou této rostliny je látka zvaná Osthole. Ta kromě jiného zvyšuje uvolňování oxidu dusnatého. Zvyšuje tak průtok krve do pohlavních orgánů, excituje jejich citlivost a stimuluje tvorbu pohlavních hormonů. Někdy je také tato rostlina užívána v bodybuildingu, jako tzv. "čerpadlo" pro lepší okysličení tkání v průběhu cvičení a jako stimulátor tvorby testosteronu a estrogenu. Cnidium monnieri v některých současných výzkumech vykazuje i slibnou protinádorovou aktivitu. Stejně tak prý může přispívat k potlačení projevů astmatu a osteoporózy. Další výzkumy účinného Osthole poukazují na jeho potenciál možné regenerace ztučnělé jaterní tkáně poškozené nadměrnou konzumací alkoholu.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz