1

Téma: Coleus forskohlii 10:1 extrakt - dávkování

Rozdíl extraktu 10:1 a extraktu 10% forskolin:
Extrakt 10:1 vyjadřuje poměr - na 1 díl extraktu bylo použito 10 dílů sušené rostliny. Není zde garantovaný, standardizovaný a testovaný obsah forskolinu. Obvykle koreluje s obsahem forskolinu v původní rostlině. Zde záleží na genetice, jak a kde byla rostlina pěstována, jak a kdy byla sklizena, sušena, skladována a zpracována atd. U extraktu s deklarovaným 10% obsahem forskolinu je výrobní proces nastavený tak, aby konečný produkt - standardizovaný extrakt měl požadovaný obsah účinné složky.

Příklad dávkování extraktu 10:1 Coleus forskohlii:
Pokud nemáte jiné doporučení od odborníka na váš konkrétní problém, pak obecným doporučením pro dávkování může být 1 zarovnaná čajová lžička s extraktem 10:1 Coleus forskohlii  1x až 3x denně. Pro informaci, jedna zarovnaná čajová lžička s extraktem je dávka cca 1,2g.  Zapíjí se teplou vodou, případně teplým čajem.

Příklad užití extraktu 10:1 Coleus forskohlii v plněných kapslích:
Dávkování pro plněné kapsle 500mg, pokud nemáte jiné doporučení nebo protokol:
V prevenci 1 - 2 kapsle 1x až 2x denně.
Ve fytoterapii 1 - 2 kapsle  3x denně.


Individuální fytoterapie u chronických obtíží:
Fytoterapie na míru je alchymie. Poddávkovaná fytoterapie má slabý nebo žádný účinek, předávkovaná fytoterapie může naopak vyvolat nežádoucí, vedlejší nebo opačný efekt. Pokud nemáte doporučení od odborníka na základě osobní konzultace, začínejte s dávkami na spodní hranici obecného doporučení s nejnižší frekvencí dávkování. Vyhodnocení účinnosti fytoterapie provádějte každý týden podle subjektivního pocitu účinku. Podle potřeby pak frekvenci dávkování a množství byliny nebo extraktu v dávce vhodně upravte.

Pro dosažení dobrých výsledků je třeba byliny a bylinné produkty užívat dlouhodobě a pravidelně s funkčně navrženými dávkami.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz