1

Téma: Sceletium tortuosum (Kanna) - čínské extrakty 10:1 a 20:1 - dávkování

Volně sypaný čínský extrakt 10:1 nebo 20:1 Kanny:
Dávkování čínských extraktů Sceletium tortuosum je naprosto odlišné od dávkování organické Kanny nebo jejího mechanického extraktu.
Nelze to ani počítat nebo odvozovat od poměrového čísla extraktu. Vždy je třeba každou jinou zakoupenou šarži zvlášť vyzkoušet, poněvadž nikdy nevíme, z jak silných kultivarů soudruzi v Číně extrakt vyráběli. Na poprvé začneme dávkovat menší mocca kávovou lžičkou - vyzkoušíme dávku
1 zarovnané mocca kávové lžičky s extraktem, zapijeme teplou vodou a vyčkáme 4 hodiny. Pokud bude účinek slabý, můžeme tutéž dávku po 4 hodinách zopakovat. Druhý den pak na místo mocca kávové lžičky připravíme pro jednu dávku 1 zarovnanou čajovou lžičku s extraktem. Pokud by byla dávka opět slabá, opět po 4 hodinách dávku navýšíme o další 1 zarovnanou čajovou lžičku s extraktem. I když se potence surovin se stejným poměrovým číslem  mnohdy u různých šarží liší, obvykle už 1 zarovnaná čajová lžička v jedné dávce postačuje.

Obecně o testování extraktů:
Testování nových šarží nebo neznámých extraktů se vždy začíná od menší dávky k vyšší dávce a nejkratší doba mezi první testovací dávkou a navýšením této dávky jsou alespoň 4 hodiny.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz