1

Téma: Sceletium tortuosum - poklad přírody na špatnou náladu

SCELETIUM TORTUOSUM neboli KANNA - přírodní, volně prodejné antidepresivum, bez lékařského předpisu.

Jako nejúčinnější přírodní modulátor serotoninového systému na planetě Zemi se nabízí Sceletium tortuosum. Má totiž jedinečnou schopnost přizpůsobit naši náladu nebo základní emoční stav. Je až s podivem, že se do dnešních dnů nenašel žádný politický a ekonomický lobbing nebo negativní konspirační propaganda, která by se snažila obsažené alkaloidy v této rostlině dostat na seznam zakázaných látek, aby tak nekonkurovala chemickému farma-průmyslu.

Podobně jako jsou proměnlivé účinky konopí, které jsou do značné míry zprostředkovány poměrovým vztahem mezi THC a CBD, podobně je tomu u účinků Sceletium tortuosum, které jsou přímo ovlivněny vzájemným vztahem poměrů mezi Mesembrinem a Mesembrenonem, což jsou právě ony účinné alkaloidy této pozoruhodné léčivky.

Mesembrin je alkaloid s významnou vazbou na 5-HT receptory, stimuluje, euforizuje, energizuje mysl a zvyšuje empatii. Některé zvlášť vyšlechtěné odrůdy mají podle uživatelských referencí až mírný psychedelický účinek. Rostlina má ve svém účinku zároveň i relaxační až sedativní potenciál, pro který je Sceletium tortuosum také dobře známé. Za tento účinek je zase odpovědný alkaloid Mesembrenon. Jejich vzájemné poměry se v různých kultivarech významně liší a podle toho je také determinovaný jejich účinek.

Mesembrenon má menší aktivitu na 5-HT receptory, ale vykazuje silnější vazbu na kanabinoidní CB-receptory, což způsobuje uklidňující a relaxační účinek a vyrovnává tak stimulační až psychedelický účinek Mesembrinu. Mesembrenon je také účinný inhibitor PDE-4, což může přispívat k neuroprotektivním a nootropním účinkům. Látky inhibující aktivitu PDE-4 (fosfodiesterázy 4), která je výrazně přítomná v imunitních a zánětových buňkách, tlumí produkci některých cytokinů a tvorbu kyslíkových radikálů. Inhibitory PDE-4 chrání cAMP nebo cyklický adenosin monofosfát před degradací, čímž zlepšují intracelulární komunikaci v mozku.

Pro kontrolu stavů, jako jsou deprese, letargie, SAD a nízká motivace, je indikován vyšší profil alkaloidů Mesembrinu.

Pro zmírnění účinků úzkosti, stresu, nedostatečného soustředění a úbytku kognitivních funkcí bude pak lepší odrůda s vyšším podílem Mesembrenonu.

Celkově lze považovat rostlinu Sceletium tortuosum jako léčivku s širokou škálou účinků na lidský organismus v oblasti tělesného a duševního zdraví a je považováno za jeden z největších botanických pokladů na světě pro účely individuální fytoterapie. Protože je už všeobecně známo, a také doloženo mnoha vědeckými studiemi, že pokud si uchováváte veselou mysl, úsměv, dobrou náladu, smysl humor a nadhled, pomáháte svému imunitnímu systému odolávat každodenním nástrahám nadměrné stresové zátěže, infekčním chorobám, ale i vážným onemocněním. Jak říkávali naše babičky: "veselá mysl - půl zdraví a květnatá cesta k dlouhověkosti"

Nabídku našich produktů Sceletium tortuosum naleznete zde: https://www.vinaturae.cz/eshop/vyhledav … =sceletium

Jako nejúčinnější a zákazníky nejvíce chválený je z naší nabídky mechanický extrakt Sceletium tortuosum: https://www.vinaturae.cz/eshop/mechanic … -rape.html

Kuřáci možná ocení nabídku fermentované drcené herby:  https://www.vinaturae.cz/eshop/byliny/2 … kanna.html

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz