1

Téma: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Organický prášek kořene lze užívat přímo z čajové lžičky a zapíjet teplou vodou. Jedna zarovnaná čajová lžička s práškem kořene se užívá 1x až 3x denně, podle potíží, potřeby nebo dle doporučení fytoterapeuta. Z kořenového prášku je možné připravit také odvar nebo lihovou tinkturu.

Odvar:
Pro jeden šálek 300ml odvaru bude potřeba 1 čajová lžička prášku kořene. Nasypte odměřené množství prášku do hrnce se studenou vodou (cca 350ml vody) , zamíchejte, směs uveďte do varu, nechte povařit na mírném ohřevu asi 5 minut. Poté na 10 minut odstavte a poté přeceďte. Odvar je poměrně hořký, je možné  dosladit medem.

Tinktura:
Na přípravu 500ml lihové tinktury budete potřebovat 0,5l vodky nebo 40% konzumního lihu. Ve vhodné zavařovačce smíchejte vodku nebo líh s 50g - 80g kořenového prášku Coleus forskohlii, sklenici uzavřete a nechte na teplém a tmavém místě minimálně 14 dnů (nejlépe 1 měsíc) macerovat. Během této doby sklenici občas protřepejte. Po uplynutí doby macerace obsah sklenice přeceďte přes nylonovou punčochu a máte hotovou tinkturu. Tinktura ve tmavé uzavíratelné láhvi (například od Vincentky) nebo sklenici, uskladněné v lednici, vydrží několik let. Bylinné tinktury nikdy neuchovávejte v plastových nádobách!

Prášek kořene Coleus forskohlii můžete zakoupit zde: https://www.vinaturae.cz/

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz

2

Re: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Tinktura...
- mám zhotovenu tinkturu z 65 g prášku a 0,5 l vodky. Jen netuším jak dávkovat, jaké množství. Prosím o radu. Díky. Cigi

3

Re: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Zdravím cigi75 smile

podle uvedeného poměru macerace bych volil 6 - 8 ml tinktury pro jednu dávku. Odpovídá tomu jedna plná polévková lžíce s tinkturou.

Tato dávka pak odpovídá množství látek obsažených v cca 1 gramu samotného prášku Coleus.
Stačí tak? wink
Přeji hezký den

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz

4

Re: Coleus forskohlii - organický prášek kořene

Zdravím Vás a děkuji..., ano, stačí takto. stručně a jasně smile...