1

Téma: Clavohuska - ženské afrodisiakum

Na peruánské afrodisiakum Clavohuaska velmi citlivě reagují ženy. Zvyšuje prokrvení a citlivost v oblasti pánve a umocňuje sexuální vzrušení. Jednorázové dávky je třeba vyzkoušet. Bylina nemá žádné výrazné vedlejší účinky, proto je škála jednorázové dávky celkem široká.

Zahraniční zdroje o Clavohuasce:
Clavohuasca byla a je v peruánské medicíně považována za afrodisiakum pro muže i ženy. V Peru je součástí dvou velmi slavných bylinných recepur užívaných na mužskou impotenci a ženskou frigiditu. Clavohuasku samotnou nebo různé afrodisiakální bylinné směsi s Clavohuaskou lze zakoupit běžně na trzích a obchodech s bylinkami v Peru či jiných okolních státech jižní Ameriky. Jedním z populárních receptů je tzv. "Siete Raices" (sedm kořenů) a druhý je "Rompe Calzon" (bouře v kalhotách). Kromě užití v afrodisiakách se Clavohuaska v peruánské medicíně užívá i jako tekutá 4:1  tinktura při horečkách, bolestech svalů, při bolestech způsobených artritidou.

Čerstvá míza nebo pryskyřice z kořene rostliny se v Peru užívá jako lék na bolest zubů. Čerstvá rostlina totiž obsahuje chemickou látku zvanou eugenol, která působí jako lokální anestetikum. Eugenol je obsažený také ve známém koření Hřebíčku. Takto podobně jsou hřebíčkové esence užívané v lidovém léčitelství i v Evropě (potírají se afty, bolestivé zuby apod.). Jako afrodiziakum se Clavohuasca tradičně připravuje macerací kůry a dřeva v alkoholu nebo v rumu zvaném Aguardiente.

V brazilské bylinné medicíně je rostlina známá jako Cipó Cravo a užívá se tam převážně jako prostředek proti dyspepsii, obtížnémů trávení a plynatosti (takto se vaří jako odvar). Jako afrodisiakum se užívá obdobně jako v Peru, a to výrobou extraktů nebo lihových výtažků v alkoholu. Fytochemickou analýzou brazilských vědců byl objeven alkaloid, který nazvali Tinantin. Dále pak obsahuje třísloviny, uvedený eugenol a mnoho dalších éterických olejů. Přes svou dlouhou tradici užívání a popularitu v Jižní Americe nejsou doposud publikované žádné klinické studie o Clavohuasca.

I přes fakt, že o Clavohuasce toho není vědecky mnoho známo a její účinky nejsou zcela objasněny, přesto je v současnosti stále široce užívá jako přírodní afrodisiakum pro muže i ženy v oblastech Jižní Ameriky. Oblíbená je tam zvláště u žen v menopauze při ztrátě libida. Právě díky této popularitě se dováží i do severních států USA a dnes již také do Evropy v podobě tinktur a práškových extraktů vhodných do kapslí.

Kde a proč se Clavohuaska užívá:
Brazílie: Afrodisiakum pro muže i ženy,  povzbuzení chuti k jídlu, artritida, zažívací problémy, dyspepsie, plynatost, impotence, různé bolesti, revmatismus, střevní parazité atd.

Ekvádor: Afrodisiakum pro muže i ženy,  při bolestech svalů, artritida, horečka, různé bolesti, revmatismus atd.

Peru: Afrodisiakum pro muže i ženy,  bolesti, artritida, bolesti zad, erektilní dysfunkce, horečka, frigidita, impotence, bolesti svalů, revma, bolesti zubů, podpora mužné síly atd.

Jinde ve světě: Zvláště jako mužské a ženské afrodisiakum, při horečkách, při bolestech zubů atd.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz