1

Téma: Safed musli - Účinky a dávkování

Původ a použití:
Safed musli (lat. Chlorophytum borivilianum) je vzácná bylina z Indie, která se používá v tradičních přírodní medicíně jako jsou ajurvédská, unani a homeopatická medicína.
Safed musli obsahuje fytokomplexy, jako jsou antioxidanty, lignany a izoflavonoidy s hormonální účinky.
Je také považována za silné afrodiziakum s adaptogenním účinkem. Pomáhá zlepšovat funkce pohlavních orgánů, u mužů má při pravidelném užívání pozitivní vliv na erekci. Tento účinek se může dostavit už po několika hodinách po prvním užití správně navržené dávky k tělesné hmotnosti.

Účinky na zdraví:
Safed musli má mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví.

• Zvýšení fyzického výkonu při cvičení a sportu
• Může pomoci se snížením obezity
• Pomáhá při erektilní dysfunkci
• Zvyšuje vitalitu
• Pomáhá eliminovat záněty v těle

Užívání a dávkování:
Safed musli se obvykle užívá ve formě organického prášku, extraktu, extraktu v kapslích, tinktury nebo sirupu.
Neexistuje standardizované dávkování pro rostlinu Safed musli. Ovšem některé zdroje doporučují užívat 1 - 2 gramy organického prášku dvakrát denně po dobu 60 dnů.
Pokud se jedná o granulovaný extrakt s poměrovým číslem 10:1 nebo 20:1, pak je ekvivalent takové dávky 0,6g a užívá se 2x denně ráno a večer po dobu 60 dnů.
Safed musli je bezpečná, pokud se užívá v doporučených fytoterapeutických dávkách.
Může mít vedlejší účinky, jako jsou nevolnost, průjem, bolest hlavy, zvýšená srdeční frekvence a vyšší krevní tlak. Safed musli by neměly užívat těhotné a kojící ženy, lidé s hormonálními poruchami, autoimunitními chorobami nebo srdečními problémy.

Produkty z  Safed musli (lat. Chlorophytum borivilianum) můžete zakoupit zde: https://vinaturae.cz

Jsem správce, zakládám hlavní témata a řeším technické problémy tohoto fóra. Pokud vám zde něco nefunguje nebo se vám něco nezdá, neváhejte mi napsat ;-)