1

Téma: Recepty na Astma

Tradicionály na Astma:
Další příspěvek čerpající z tradicionálů léčby astmatu a astmatických záchvatů. Opět upozorňuji, že tyto recepty nejsou v současné době pro každého. Ač se v dřívějších dobách s úspěchem používaly, přístup moderního západního člověka se k tradiční medicíně významně změnil. Pokud již po přečtení receptur budete cítit strach, znechucení, odpor nebo nedůvěru, pak nejsou určené pro vás.   


Recept č. 1:
Příprava čajové směsi. Budete potřebovat:
• 50g Yzopu
• 25g Jablečníku
• 25g kořene omanu
• 25g plodů fenyklu
Jedna vrchovatá čajová lžička s bylinnou směsí se spaří v šálku na 250ml vařící vodou, nechá se 20 minut louhovat. Pije se 3x denně. Můžete si připravit hned ráno na celý den 3 šálky.   


Recept č. 2:
Každý den sníst 1/2kg bílého kysaného zelí. Doporučuje se uvedenou denní dávku rozdělit do tří misek - na 3 dávky. Samozřejmě pokud to váš žaludek nebo zažívání dovoluje. Pokud vám dělá kysané zelí potíže se zažíváním, pak není tento recept pro vás.


Recept č. 3:
Recept na přípravu mléčného nápoje, který se pije 1x denně večer:
1/2 polévkové lžíce mletého plodu fenyklu nasypeme do 1/2 litru mléka a povaříme 5 minut. Dosladíme medem nebo cukrem, pijeme večer hodně horké.


Recept č. 4:
Recept na léčbu astmatického záchvatu. Zde je potřeba dbát zvýšené opatrnosti, poněvadž budeme používat listy jedovaté byliny Durmanu. Budete potřebovat tyto ingredience:
• 25g namletých sušených listů Durmanu
• 10g draselného ledku
Z připravené směsi odebereme na porcelánovou nebo keramickou misku a vytvoříme malou hromádku. Tu zapálíme a kouř vdechujeme papírovým kornoutem.

Recept č. 5:
Další recept na léčbu astmatického záchvatu. Jedná se o oficiální recept Československého lékopisu z roku 1956.
Vyrobíte si cigaretu ke kouření. Nebude obsahovat tabák, ale sušené a drcené listy ve stejném poměru z Durmanu a Rulíku. Podle potřeby pak vykouříte jednu cigaretu nejlépe v uzavřené místnosti. Opět upozorňuji, že obě byliny jsou jedovaté a podle toho je třeba s nimi zacházet s respektem.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz