5. 7. 2019  až  20. 7. 2019

DOVOLENÁ

Vážení zákazníci, z důvodu dovolené nepřijímáme 
v těchto dnech online objednávky.
Objednání zboží bude opět možné
od neděle 21. 7. 2019.

Děkujeme za pochopení.

Rozumím

Ivan čaj - Vrbovka úzkolistá

85,00 Kč
S DPH
IVAN ČAJ - fermentovaný list Vrbovky úzkolisté. Speciální proces fermentace listů Vrbovky úzkolisté učinil již v dávných dobách z této rostliny kulturní a vyjímečně chutný nápoj, který se v 19. století dostal až na anglický královský dvůr, jako přepychový čaj z Ruska. Vyznačuje se širokým spektrem blahodárných účinků na fyzické zdraví a psychickou pohodu. Neobsahuje kofein, čili je vhodný pro každého a je možné jej píti po celý den i před spaním. Lidé, kteří pravidelně pijí Ivan čaj, se stávají více odolnými a zdravými, duševně vyrovnanými a pociťují lehkost a klid.
Množství balené suroviny
  • Produkty z kategorie "Zakázková výroba" a "Služby" nelze objednat na dobírku. Pokud budete mít v košíku alespoň jeden produkt z uvedených kategorií, možnost platby dobírkou se nenabídne a objednávku bude třeba uhradit předem bankovním převodem. Produkty z kategorie "Zakázková výroba" a "Služby" nelze objednat na dobírku. Pokud budete mít v košíku alespoň jeden produkt z uvedených kategorií, možnost platby dobírkou se nenabídne a objednávku bude třeba uhradit předem bankovním převodem.
IVAN ČAJ
FERMENTOVANÝ LIST VRBOVKY ÚZKOLISTÉ

* Ekologické pěstování * Tradiční ruční zpracování * Staletími ověřený populární kulturní nápoj * Podmanivá chuť dlouho přetrvávající na jazyku
*

Latinský název rostliny: Epilobium angustifolium
Jiné názvy:
Chamerion angustifolium, vrbka, chmýří, Ivanův čaj, koptický čaj, ruský čaj, kurilský čaj, pejří, ruské pivo atd.
Země původu: Rusko (Výrobce: Iola Eco)
Historie použití: Tradiční přírodní medicína, kulturní nápoj
Zařazení: Doplněk stravy

Typ čaje: Vícenálevový (3 nálevy).
Teplota vody pro zalití:  90°C
Množství suroviny pro nálev 150 - 200ml: 1 polévková lžička (cca 5g) Ivan čaje.
Doba vyluhování: 4 - 10 minut (např. 4 až 5 minut první nálev, 6 až 7 minuty druhý nálev, 8 až 10 minut třetí nálev. Možný je i čtvrtý nálev s dobou vyluhování cca 10 až 15 minut).

Účinky Vrbovky úzkolisté: Uvolňuje psychické napětí, tlumí tíseň, úzkost a nespavost, působí celkově protizánětlivě, pomáhá při alergiích,
chrání sliznice v dutině ústní a v trávicím traktu, uzdravujícím způsobem působí na žaludeční a dvanácterníkové vředy, tlumí průjem při infekčních chorobách, zevně se nálev osvědčil na vymývání nehojících se ran (u cukrovky) a bércových vředů.

Ivan čaj z Vrbovky úzkolisté pomáhá a chutná: Výjimečný nápoj našich předků vyrobený podle původních receptur fermentací vrbovky úzkolisté. Jedinečné složení vrbovky úzkolisté (70 stopových prvků včetně železa, hořčíku, draslíku, sodíku, mědi, 18 aminokyselin, bioflavonoidu, Vitamínu A, B, C, pektinu, chlorofylu) vytváří celou řadu blahodárných vlastností. Naše vrbovka úzkolistá pochází z ekologicky čisté a čarovné Archangeľské oblasti na severu Ruska z údolí řeky Severní Dvina. Vrbovka neobsahuje kyselinu šťavelovou, kofein a puriny. Největší předností Ivan čaje je, že neobsahuje kofein a přitom má podmanivě pikantní chuť, dlouho přetrvávající na jazyku, čímž může směle konkurovat mnohým pravým fermentovaným čajům. Je možné jej píti po celý den, i na večer před spaním. Čaj navozuje příjemnou náladu, člověk se cítí více vyrovnaný a klidný. Ivan čaj není návykový, je vhodný pro děti, těhotné ženy, kardiaky, lidi s vysokým krevním tlakem, lidi citlivé na kofein, lidi trpící nespavostí.

Historie:
Tisíce roků naši předkové hojně užívali výjimečný nápoj, který nazývali elixírem života. Tento nápoj z fermentované vrbovky úzkolisté je známý pod názvem Ivan čaj. Svými blahodárnými účinky na zdraví člověka získal Ivan čaj také označení jako elixír života, elixír mladosti nebo univerzální přírodní lékárnička. Vrbovka úzkolistá hojně roste v našich krajích a na severní polokouli. Proto Ivan čaj výborně vyhovuje naší genetice, jeho komplex minerálů a vitamínů je dokonale vyvážený k potřebám našemu organismu.
V archivních pramenech z 12. století se často vzpomínají různé recepty jídel a nápojů z Ivan čaje. Ještě relativně nedávno v 19. století se z Ruska dovážely stovky tun kvalitního Ivan čaje do Evropy. Ivan čaj nesměl chybět na žádném evropském a ruském šlechtickém dvoře. Na anglickém královském dvoře se Ivan čaj vyhotovený podle starých ruských receptů podával jako přepychový čaj z Ruska. Název Ivan čaj vznikl právě v Evropě, kde lidé popíjeli oblíbený „čaj od Ivana“. Pro všechny byl Ivan čaj zdrojem zdraví, energie a duševní pohody.

Účinky: Ivan čaj má blahodárné účinky na tělo fyzické, emocionální, mentální a psychické. Jestliže něco má mít blahodárné účinky, je potřeba tyto účinky pocítit ihned. Pakliže vše uděláme správně. A to si může každý ověřit při pití vrbovky úzkolisté, která pro vás byla správným způsobem připravena. Když umíte naslouchat svému tělu a sami sobě, pak vždy zvolíte ten pravý okamžik, kdy Ivan čaj pít. Účinky fermentovaných listů Vrbovky úzkolisté budete překvapeni. Kromě příjemné vůně a podmanivé chuti navodí příjemný pocit uvolnění, osvěžení mysli a dobrou náladu. Ivan čaj je ideální společenský nápoj pro všechny bez rozdílu věku a pro každou příležitost. Obsahuje 70 stopových prvků, včetně významného množství železa, hořčíku, draslíku, sodíku a mědi. Dále je zdrojem 18 aminokyselin, které jsou snadno absorbovány do těla a rychle dodají energii. Obsahuje také velké množství vitamínu C (až 6x více než citron). Kromě vitamínu C obsahuje vitamíny skupiny B a karoten, který posiluje funkce zraku a má příznivý vliv na pokožku. V čaji jsou rovněž obsaženy bioflavonoidy, pektin a chlorofyl. Jestliže se chcete dozvědět více informací o účincích Vrbovky úzkolisté na zdraví člověka, doporučujeme Vám vyhledat si tyto informace v knižních herbářích.

Příprava: K přípravě nálevu můžete použít french press, gaiwan, konvičku, čajovou soupravu nebo jednoduše jen šálek a sítko. Pro šálek 150ml - 200ml budete potřebovat 1 polévkovou lžíci (cca 5g) Ivan čaje.  Zalévá se horkou vodou o teplotě 60 až 90°C maximálně. Zalévání vroucí vodou může znehodnotit chuťové vlastnosti čaje. Nechá se odstát a poté se scedí. Z jedné dávky je možné připravit 3 nálevy. První nálev nechte luhovat 4 až 5  minut, druhý nálev 6 až 7 minut, třetí nálev pak nechte luhovat 8 až 10 minut. Možný je i čtvrtý nálev s dobou vyluhování cca 15 minut. Jednotlivé časy vyluhování si samozřejmě můžete upravit podle své chuti.

Více informací zde: Diskusní fórum

Upozornění:
Pro více informaci o rostlině a historii použití v tradiční přírodní medícíně Vás musíme odkázat na herbář nebo na externí zdroje na Internetu nebo v literatuře. Podle současně platného nařízení Evropské komise č.1924/2006 není možné u produktů úvádět žádná nepovolená zdravotní nebo výživová tvrzení, která nebyla schválena Evropskou komisí nebo Evropským úřadem pro bezpečnost potravin. Zdravotním tvrzením se rozumí tvrzení, ze kterého se naznačuje nebo ze kterého vyplývá, že se jedná o léčebné účinky na lidský organismus.Tento produkt je uvedený na trh v ČR  jako doplněk stravy. Nemá schválené diagnostické ani léčivé účinky a nejedná se o lék. Nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovejte v chladu, suchu a temnu. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.
EAO325-L